Skip to main content

Crușin

Denumire stiintifica: Rhamnus fragula Crusinul reprezinta un arbore, a carui coaja este folosita ca remediu natural de foarte multi ani. Crusinul este apreciat pentru efectul sau laxativ, si pentru efectele binefacatoare pe care le are asupraafectiunilor vezicii biliare, ficatului. Crusinul mai poate fi gasit sub forma sub denumirile: lemn cainesc, salba moale, crasei etc.  Crusinul este considerat un […]

Ciresul

Denumire stiintifica: Prunus Avium Denumiri populare: malin, ciures, cires pasaresc, mocru, ceras paduret etc. Ciresul este un pom fructifer, ce prezinta o deosebita importanta in terapeutica naturista. In remediile naturale se folosesc coditele cireselor, si fructele coapte. Ciresele sunt recomandate a fi consumate cu succes de catre cei care doresc sa scape de greutatea corporala, in acelasi timp ciresele ajuta la […]

Bradul

Denumirea stiintifica: Abies Alba Partile care se utilizeaza: mugurii, rasina si cetina. Proprietati terapeutice: cicatrizant, vitaminizant, calmant al inflamatiilor si durerilor, expectorant, dar si o importanta calitate de antibiotic. Trateaza: Bradul este un remediu natural utilizat in tratamentul urmatoarelor afectiuni: – bronsite (deoarece stimuleaza secretiile), – boli de plamani, – infectii urinare, afectiuni renale (bai cu ramuri sau muguri de brad), […]

Stejarul

Nume in latina: Quercus robur Familie: Fogaceae Descriere: Copac inalt, puternic ramificat. Frunzele sunt scurt petiolate, cu marginea lobata cu sinusuri largi. Florile mascule se prezinta sub forma de amenti lungi, iar cele femele sunt grupate cate 3-5. Fructul – ghinda – este o nuca, invelita la baza intr-o mica cupola cu solzi mici. Raspandire: […]

Salcia alba

Nume in latina: Salix alba Familie: Salicaceae Denumire populara: Rachita alba Descriere: Este un arbore cu inaltime pana la 20m, cu coroana bogata, formata din ramuri subtiri, cand sunt tinere, flexibile, de culoare galben-verzui. Fructele sunt linear-lanceolate, ascutite la varf, fin fintate pe margini, la inceput acoperite cu peri pe ambele fete, dandu-le o culoare […]

Socul

Socul

Nume in latina: Sambucus nigra Familie: CAPRIFOLIACEAE Denumire populara: coramnic, soc negru, iboz, holer, scorpat, sog, hoz Denumiri in alte limbi: Engleza – elderberry, Italiana – sambuco, Germana – Holunder, Maghiara – bodza, Rusa – ягода бузины, Bulgara – Бъз, Franceza – sureau Descriere: Este un arbore inalt de 1-8 m, ramificat, cu maduva alba si scoarta […]

Nucul

Nucul

Nume in latina: Juglans regia Familie: Juglandaceae Descriere: De la acest arbore se recolteaza in scopuri medicinale frunzele si cojile verzi ale fructelor. Raspandire: Arbore fructifer cultivat, dar creste si salbatic. Produs vegetal:: Frunzele, cojile verzi ale fructelor. Recoltare: Frunzele se recolteaza in lunile iunie-iulie si se usuca la umbra intinse in straturi subtiri. Frunzele […]