Denumire stiintifica: Hippophae rhamnoides

Catina este un arbust ale carui fructe, de culoare portocalie au fost utilizate din vremuri stravechi atat la prepararea de marmelade, sucuri, cat si ca adaos de vitamine (vitamina C si D), prevenind astfel aparitia racelii.

Ceaiul de catina este considerat un remediu excelent in tratamentul:

  • bolilor de ficat, avitaminozei,
  • pojarului dar si la tratarea urticariilor (ca uz extern).

Utilizari:

Ceaiul de catina se prepara din fructe de catina, zdrobite. Daca alaturi de acestea se adauga si fructe de maces, se va obtine un ceai foarte vitaminizant, care poate fi indulcit dupa gust cu miere.

Vinul de catina este folosit ca tratament popular in vindecarea racelii. Astfel se prepara un amestec din care se bea un pahar mic, cu scopul de a preveni raceala.

Acest amestec este alcatuit din 700-800 g de fructe de catina, bine zdrobite, peste care se toarna aproximativ 5 l de apa si 1 kg de zahar tos. La prepararea acestuia este nevoie de un kg de fructe de catina, bine zdrobite, peste care se adauga apa fiarta si racita si 1.5 kg de zahar.

Fermentarea dureaza aproximativ 20 de zile, dupa care vinul se decanteaza.


Click aici pentru a putea descărca Raportul special pentru dvs:

12 PLANTE MEDICINALE ESENȚIALE pe care Trebuie Să le Cultiv

în Grădina Mea pentru a Preveni / Vindeca peste 80% din Boli!