Skip to main content

Tarhonul (Artemisia dracunculus)

Tarhonul este o plantă perenă din familia Asteraceae (familia florii soarelui). Are tulpina dreaptă și ramificată, cu flori alburii, cu frunze lanceolate aromate întrebuințate drept condiment. Frunzele sale se folosesc verzi sau uscate și mărunțite. Se folosește ca condiment în fripturi, salate, etc. Aceasta este răspândită de-a lungul Eurasiei și Americii de Nord și este cultivată pentru […]

Scortisoara japoneza

Cinnamomum pedunculatum (japonicum), cunoscut si sub numele de scortisoara japoneza, este un arbust vesnic verde. Este un copac de dimensiuni mici sau medii de până la 15 m înălțime care are loc în Japonia, Coreea, Taiwan și China de Est. În China se află sub protecția națională de clasa a doua. Cinnamomum pedunculatum (japonicum) infloreste […]

Scăpaţi de STAFILOCOCUL AURIU cu suc de MĂRAR – are o puternică acţiune antibiotică

Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului. Statisticile arată că 2 persoane din 100 sunt purtătoare ale stafilocococului, însă nu întotdeauna se îmbolnăvesc, mai ales dacă au un sistem imunitar puternic. Cum se transmite stafilococul auriu Prin contactul cutanat cu o persoană infectată, prin intermediul rănilor […]

Amelioreaza oboseala cronica, scleroza multipla, artrita si unele afectiuni ale glandei tiroida – Ce

Cimbrul este o planta nativă din regiunea mediteraneană și din sudul Europei, care a fost utilizată în mod tradițional ca remediu domestic, în cazul problemelor toracice și problemelor respiratorii, cum ar fi gripa, congestia în piept, răcelile comune, tusea, bronșita, etc. Această plantă tratează în mod eficient bolile respiratorii, întărește sistemul imunitar, previne bolile cronice […]

Pătrunjelul de rădăcină

Denumire stiintifica: Petroselinum crispum convar.radicosum Familia Apiaceae Este originar din zona Marii Mediterane. Columella aminteste in scrierile sale despre o varietate de patrunjel cu frunze intregi si una cu frunze crete, iar Palladius arata ca, imediat dupa recoltare, semintele incoltesc greu. Patrunjelul de radacina este cunoscut din secolul al XVI-lea si se pare ca a fost […]

Schinduf

Schinduf

Denumire științifică: Trigonella foenum-graecum Denumiri populare: fân grecesc, sfindoc sau regional molotru Denumiri în limbi străine: Engleză (fenugreek) Familia: Fabaceae Este înrudit cu molotrul albastru (Trigonella melilotus-coerulea). Descriere Este o plantă erbacee din familia leguminoaselor. Tulpina este de 40–70 cm înălțime, cilindrică, fistuloasă. Frunzele ovale sunt asemănătoare trifoiului, au aprox. 2 cm lungime și sunt grupate câte trei pe pețiol. Schinduful înflorește […]

Nume alternative românești de plante

Nume alternative românești de plante

A Abelmoschus esculentus (syn. Hibiscus esculentus) – bamă, bamie, ocra, bambă, bamie, bamne, bamnă Abies alba – brad, porob Abies nordmanniana – brad de Caucaz Abutilon theophrasti – teișor, pristolnic, crucea-pâinii, floarea-crucii Acanthus longifolius – talpa-ursului, matrună, pălămidă, brânca-ursului; Acer platanoides – arțar, velniș, harțar(iu), ațar, arceriu, arceriu, platan Acer tataricum – arțar tătărăsc, gladiș, glădici, verigar […]

Beneficiile multiple ale frunzelor de dafin

Frunzele de dafin scad presiunea, reduc zahărul din sânge, colesterolul şi vindecă insomnia, printre altele. Frunze de dafin. (pixabay.com) Există unele plante atât de bogate în nutrienţi şi cu atât de multe proprietăţi terapeutice încât pot fi considerate medicamente naturale reale. Înainte să apară medicina modernă, plantele au fost folosite pentru a trata numeroase probleme […]