Nume științific: E. purpurea / E. angustifolia

Descriere:

Speciile din genul Echinacea fac parte din familia Asteraceae. Pe lângă echinacea purpurea, celelalte specii recunoscute pentru utilizare lor în scopuri medicale sunt E. angustifolia și E. pallida. Echinacea purpurea este o plantă perenă, erbacee cu o înălțime de 80-150 cm. Rădăcinile plantei pătrund adânc în sol, au ramificații fibroase, rizomul este vertical, scurt. Tulpinile sunt cilindrice, acoperite cu perișoare, îngroșându-se spre capătul superior. Sub capitul, tulpina se lărgește, devine tubulară. Frunzele sale sunt late, lanceolate sau eliptice-alungite, fiind acoperite cu perișoare pe ambele părți. Florile sunt conice, au o culoare violacee iar lungimea lor cu pedicel este de 4-6 cm. Perioada de înflorire are loc în perioada iunie – septembrie.

Speciile de Echinacea sunt native în America de Nord iar în Europa sunt cultivate ca plante ornamentale sau medicinale. Planta se dezvoltă cel mai bine în soluri cu straturi adânci de humus, bogate în azot și cu un drenaj bun.

Substanțe active:

Medicamentul este obținut din tulpinile și florile uscate (Echinaceae purpureae herba) sau din rădăcini (Echinaceae purpureae radix). Cele mai importante ingredientele active sunt: acidul cichoric, alchilamidele, polizaharidele, uleiurile esențiale, flavonoidele, poliacetilene și alcaloizii.

Utilizare:

Ca tratament intern, se folosește pentru activarea sistemului imunitar, accelerarea fagocitozei, activarea macrofagelor. De asemenea, planta are efecte antivirale și bacteriostatice dovedite. Preparatele de echinacea sunt utilizate pentru a întări rezistența organismului, în special în cazul unor infecții virale, inflamații acute sau cronice. Datorită efectelor ei antibacteriene, este frecvent utilizată ca ingredient al apelor de gură sau ale amestecurilor de ceaiuri recomandate în caz de gingivită, faringită sau uretrită. Din plantele proaspăt-culese, prin presare se poate obține suc de echinacea, care se conservă print tratament termic blând și se utilizează în scopuri preventive.

Ca tratament extern, echinacea accentuează regenerarea celulelor epiteliale și are efecte anti-inflamatoare. Intră în compoziția preparatelor pentru vindecarea rănilor grave, ulcerațiilor, mucoaselor inflamate.

Pentru a avea acces la tehnologia detaliata de cultivare a Patrunjelului de Rădăcină trebuie să vă înscrieți în Clubul Pasionaților de Cultivare

Login Inscriere
Renunta
Ne pare rău dar conținutul pe care încercați să îl accesați este disponibil doar membrilor.

Click aici pentru a putea descărca Raportul special pentru dvs:

12 PLANTE MEDICINALE ESENȚIALE pe care Trebuie Să le Cultiv

în Grădina Mea pentru a Preveni / Vindeca peste 80% din Boli!