Nume științific: Artemisia vulgaris

Nume străine: Mugwort, Common wormwood, Wild Wormwood, Mugwort, Common wormwood, Felon Herb, Chrysanthemum Weed, Old Uncle Henry, Sailor’s tobacco, Naughty man, Old man sau St. John’s plant (a nu se confunda cu St John’s wort)

Familia: Asteraceae or Compositae

Riscuri cunoscute: Planta poate fi otrăvitoare în doze mari. Contactul cu pielea poate cauza dermatită la unii oameni. Probabil nesigure pentru femeile însărcinate, deoarece poate stimula uterul să se contracteze și să provoace avort.

Habitat: Frecvent pe terenurile cu păduri și margini de drumuri, terenuri necultivate și cu deșeuri.

Zona: În cele mai temperate regiuni din emisfera nordică

Rezumat

De asemenea, cunoscut sub numele de Pelin Comun, Pelin sălbatic sau Planta Sf. Ioan (pentru a nu fi confundat cu sunătoarea).

Culoare înflorire: galben.

Perioada principală a infloririi: vara timpurie, toamna devreme, vara târzie, vara mijlocie.

Formă: în poziție verticală.

Caracteristici Fizice

Artemisia vulgaris este o PLANTĂ PERENĂ care crește până la 1,2 m cu o viteză rapidă.

Este rezistentă la climatul temperat și nu îngheață. Este în floare din iulie până în septembrie. Specia este hermafrodită (are organe masculine și feminine) și este polenizată de vânt.

Este remarcată pentru atragerea animalelor sălbatice.

Potrivită pentru: soluri ușoare (nisipoase), medii (argiloase) și solide (argiloase) și preferă un sol bine drenat. PH adecvat: soluri acide, neutre și bazice (alcaline) și pot crește în soluri foarte alcaline.

Poate crește în semi-umbră (pădure ușoară) sau chiar fără umbră. Preferă sol uscat sau umed si poate tolera seceta.

Sinonime

Absinthium spicatum. Artemisia affinis. Artemisia coarctata. Artemisia officinalis

Habitate

Luncă; Gard viu

Utilizări Alimentare

Părți Comestibile: Frunze.
Utilizări comestibile: Colorare; Condiment.

Frunzele – crude sau fierte. Aromate și oarecum amare. Adăugarea lor la dietă ajută la digestie și astfel sunt adesea folosite în cantități mici ca aromă, în special în cazul alimentelor grase. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a da culoarea și aroma la găluște de orez (Mochi).Lăstarii sunt utilizate în primăvară. În Japonia, frunzele tinere sunt folosite ca o oală. Frunzele uscate și florile sunt introduse în ceai. Acestea au fost, de asemenea, utilizate ca aromă în bere, deși au scăzut odată ce hameiul a devenit favorit.

Utilizări Medicinale

Anticonvulsiv;  Antidepresiv;  Antiemetic;  Antiseptic;  Antispasmodic;  Aperitiv;  Carminativ;  Colagog; Diaforetic; Digestiv; Diuretic; Emenagog; Expectorant;  Ingrijirea picioarelor;  Hemostatic; Purgativ; Stimulant; Tonic; Probleme femeiești.

Pelinul Negru are o istorie lungă de utilizare în Fitoterapie, mai ales în ceea ce privește problemele legate de sistemul digestiv, problemele menstruale și tratamentul viermilor intestinali. Este totuși puțin toxică și nu trebuie utilizată niciodată de femeile gravide, în special în primul trimestru de sarcină, deoarece poate provoca avort spontan. Doza mare, prelungită poate deteriora sistemul nervos. Toate părțile plantei sunt antihelmintice, antiseptice, antispastice, carminative, colagogue, diaforetice, digestive, emenagoge, expectorante, calamnte, purgative, stimulative, ușor tonice și utilizate în tratamentul problemelor femeiești. Frunzele sunt, de asemenea, cu efect aperitiv, diuretic, hemostatic și stomac. Acestea pot fi utilizate intern sau extern. O infuzie de frunze și flori este utilizată în tratamentul afecțiunilor nervoase și spasmodice, sterilității, sângerării funcționale a uterului, dismenoreei, astmului și bolilor creierului. Frunzele au o acțiune antibacteriană, inhibând creșterea Staphylococcus aureus, Bacillus typhi, B. dysenteriae, streptococi, E. coli, B. subtilis, Pseudomonas etc. Frunzele sunt recoltate în august și pot fi uscate pentru utilizare ulterioară. Tulpina se spune, de asemenea, a fi antireumatică, antispasmodică și stomahică. Rădăcinile sunt tonice și antispastice. Se spune că acestea sunt una dintre cele mai bune stomahice. Acestea sunt recoltate în toamnă și uscate pentru utilizare ulterioară. Frunzele, plasate în interiorul încălțămintei, sunt considerate a fi liniștitoare pentru picioarele dureroase. Frunzele și tulpinile uscate presate sunt utilizate în moxibustie.

Alte utilizări

Insecticid;  Respingător;

Planta proaspătă sau uscată îndepărtează insectele, poate fi folosită ca un spray, dar este recomandată prudența, deoarece poate inhiba și creșterea plantelor. Un ceai slab produs din planta infuzată este un insecticid de uz general. Un ulei esențial din plantă ucide larvele de insecte. Un număr de specii de Lepidoptera (fluturi și molii) se hrănesc cu frunzele și florile.

Detalii de Cultivare

Utilizare peisagistică: la margine. Crește ușor într-un sol bine drenat ușor alcalin, preferând o poziție însorită și un sol umed. Plantele sunt mai lungi, mai rezistente și mai aromate atunci când sunt cultivate într-un sol sărac necorespunzător.

Tolerează un pH în intervalul de la 4,8 până la 8,2. Plantele ce s-au prins sunt tolerante la secetă. Pelinul Negru este o plantă agresivă și invazivă, inhibă creșterea plantelor din apropiere prin secreții de rădăcină. Sub-specia A. vulgaris parviflora. Maxim. este forma care este consumată în China. Există unele soiuri numite cum ar fi „Albul” ce este o plantă mai înaltă decât specia tip, crescând la 1,5 metri. Are un gust puternic, mai degrabă rășinos sau „floral” similar cu frunzele crizantemei și este folosit în supe sau prăjit ca un fel de mâncare secundar.

Caracteristici speciale: Comestibile, invazive, atrage fluturi, Potrivit pentru flori uscate, flori parfumate.


Click aici pentru a putea descărca Raportul special pentru dvs:

12 PLANTE MEDICINALE ESENȚIALE pe care Trebuie Să le Cultiv

în Grădina Mea pentru a Preveni / Vindeca peste 80% din Boli!