Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului. Statisticile arată că 2 persoane din 100 sunt purtătoare ale stafilocococului, însă nu întotdeauna se îmbolnăvesc, mai ales dacă au un sistem imunitar puternic.

Cum se transmite stafilococul auriu

Prin contactul cutanat cu o persoană infectată, prin intermediul rănilor sau leziunilor prezente la nivelul pielii. Cei mai predispuşi la infecţia cu stafilococ auriu sunt cei care au suferit o intervenţie chirurgicală, persoanele vârstnice, cele imunodeficitare sau pacienţii care sunt spitalizaţi o perioadă îndelungată. Persoanele care suferă de boli cronice, precum diabet, cancer sau HIV, sunt mai expuse riscului de infecţie cu stafilococ auriu.

Mediul spitalicesc, principala cauză de infecţie

Mediul spitalicesc reprezintă, în prezent, principala cauza a infecţiei cu stafilococ auriu. Se estimează că mai bine de 50% din cazurile de infecţie cu stafilococ sunt cauzate de lipsa de igienă din spitale. Mărarul are o puternică acţiune antibiotică Stafilococul auriu mai este numit şi ‘’superbacteria’’, deoarece nu mai răspunde la acţiunea multor antibiotice prescrise de medici.

Un studiu făcut de o echipă de cercetători din India şi din Argentina, sub conducerea dr. Gurdip Singh, a pus în evidenţă o puternică acţiune antibiotică a frunzelor şi a seminţelor de mărar.

Mararul are o puternica actiune antibiotica, luptand eficient cu stafilococul auriu

Prin urmare, ca adjuvant în infecţia cu Staphylococcus aureus, se administrează sucul din frunze. Suplimentar, se administrează şi uleiul volatil de mărar, care se găseşte în magazinele naturiste. Ambele remedii au efecte antibiotice puternice. Mai mult decât atât, ele au o eficiență demonstrată şi împotriva altor bacterii, cum ar fi Bacillus cereus sau Pseudomonas aeruginosa.

Tratamentul cu mărar contra stafilococului auriu

Prepararea sucului de mărar

Se adaugă în blender o mână de frunze proaspete de mărar, peste care se toarnă 6-10 linguri de apă. Se mixează foarte bine, după care se lasă la macerat timp de 30 de minute, apoi se filtrează. Se consumă imediat sau se păstrează la frigider pentru maximum 4 ore.

Mod de administrare

Se administrează câte 100 ml. suc din frunze de mărar pe zi, în două reprize, în cure de 2 săptămâni.

Sucul proaspăt obţinut din frunze de mărar nu se administrează singur, ci diluat în puţin suc de rădăcină de morcov (cantităţi egale).

Suplimentar, se administrează câte 4 picături de ulei volatil de mărar, de 3 ori pe zi.

Sursa


Click aici pentru a putea descărca Raportul special pentru dvs:

12 PLANTE MEDICINALE ESENȚIALE pe care Trebuie Să le Cultiv

în Grădina Mea pentru a Preveni / Vindeca peste 80% din Boli!