Skip to main content

Leuștean

Denumire științifică: Levisticum officinale (unica specie a genului Levisticum), familia Apiaceae. Denumiri populare: leoştean, libistoc, luştrean, luştereag, buruiana lingorii, frunza dragostei, păscănaţ. Denumiri în alte limbi: Lovage în engleză, Любисток în rusă, Liebstöckel în germană, Levistico sau Sedano di Monte în italiană, Livèche sau Ache des montagnes în franceză. Descriere Este o plantă perenă comestibilă, folosită drept condiment în supe și în alte feluri de mâncare. Planta poate crește până la înălțimi de […]

Pătrunjel verde de frunze

Denumire științifică: Petroselinum crispum spp. foliosum Alte denumiri populare: găgăuț, pătlăgele (pl.), pătrunjică sau petersil Nume în limbi străine: Parsley (Engleză), Persillé (Franceză), Petersilie (Germană), Prezzemolo (Italiană), Петрушкa (Rusă) Este o plantă erbacee legumicolă, cu tulpina înaltă, cultivată pentru rădăcina pivotantă, albă și pentru frunzele ei aromate, întrebuințate în alimentație și în medicina populară. O leguminoasă. […]

Usturoiul

Denumirea științifică: Allium sativum Usturoiul este o planta medicinala, inzestrata cu impresionante proprietati terapeutice uimindu-i pe medicii din intreaga lume. In Antichitate usturoiul era utilizat pentru dezvoltarea muschilor si ca antidot contra muscaturilor de vipera. Usturoiul contine alicina, ceea ce il face un uimitor bactericid, avand capacitatea de a usura circulatia sangelui. Usturoiul a cunoscut de-a lungul timpului mai […]

Momordica

Denumire populara: Castravetele amar Este o legumă foarte bogată în insulină, fiind considerată un veritabil antidiabetic. Fiind din familia bostănoaselor, condiţiile de creştere şi îngrijire sunt ca ale castraveţilor şi bostăneilor. Creşte bine în sere, vara pe terasă, balcon sau în apartament. De la plantă se folosesc atât fructul, cât şi lăstarii tineri şi frunzele […]