Skip to main content

Țelină

Țelină

Țelina (Apium graveolens), este o plantă din familia Apiaceae. Poate atinge o înălțime de până la 1 m. Frunzele sale sunt mari, penat-lobate. Florile sunt mici, de obicei având culoarea albă. Fructul său este achenă. Poate rezista până la temperaturi aproape de 0 grade Celsius. Perioada de înflorire este la începutul toamnei. Este o plantă hidrofilă. Denumiri […]

Leurda

Leurda

Denumire latina: Allium ursinum Denumiri populare: Ceapa chiorii, Pur, Usturoi salbatic Denumiri în limbi straine: Engleză (wild garlic), Franceză (ramsons), Germană (Bärlauch), Maghiară (medvehagyma), Rusă (Черемша) Este o plantă erbacee, perenă. Este adesea folosită în alimentație, având un gust similar cu cel al usturoiului. Leurda poate atinge înălțimea de 30 – 50 cm. Are 2 […]

Rozmarin

Rozmarin

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) este o specie de plante lemnoase, perene, aparținând familiei Lamiaceae, cu frunze totdeauna verzi, în formă de ace și cu flori albastre, albe sau roșii. Se întrebuințează în medicină și în industria parfumurilor. Este originar din regiunile mediteraneene și din Uruguay. Există specii de rozmarin care cresc pe verticală, atingând 1,5 metri înălțime și specii […]

Oregano

Oregano

Denumire latina: Origanum vulgare  Denumire populara: sovârf, șovârv, măghiran sălbatic, busuioc de pădure sau arigan) Este o plantă medicinală din familia Lamiaceae, genului Origanum. Planta este o specie nativă Europei, în regiunea mediteraneană, și sudului și centrului Asiei. Etimologie: Numele său derivă din grecescul origanon (ὀρίγανον): oros (ὄρος) „munte” și verbul ganousthai (γανοῦσθαι) „a face plăcere”. Descriere Oregano este o plantă perenă, care crește până la 20–80 cm înălțime, cu tulpina […]

Tarhonul (Artemisia dracunculus)

Tarhonul este o plantă perenă din familia Asteraceae (familia florii soarelui). Are tulpina dreaptă și ramificată, cu flori alburii, cu frunze lanceolate aromate întrebuințate drept condiment. Frunzele sale se folosesc verzi sau uscate și mărunțite. Se folosește ca condiment în fripturi, salate, etc. Aceasta este răspândită de-a lungul Eurasiei și Americii de Nord și este cultivată pentru […]

Scortisoara japoneza

Cinnamomum pedunculatum (japonicum), cunoscut si sub numele de scortisoara japoneza, este un arbust vesnic verde. Este un copac de dimensiuni mici sau medii de până la 15 m înălțime care are loc în Japonia, Coreea, Taiwan și China de Est. În China se află sub protecția națională de clasa a doua. Cinnamomum pedunculatum (japonicum) infloreste […]

Scăpaţi de STAFILOCOCUL AURIU cu suc de MĂRAR – are o puternică acţiune antibiotică

Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului. Statisticile arată că 2 persoane din 100 sunt purtătoare ale stafilocococului, însă nu întotdeauna se îmbolnăvesc, mai ales dacă au un sistem imunitar puternic. Cum se transmite stafilococul auriu Prin contactul cutanat cu o persoană infectată, prin intermediul rănilor […]

Amelioreaza oboseala cronica, scleroza multipla, artrita si unele afectiuni ale glandei tiroida – Ce

Cimbrul este o planta nativă din regiunea mediteraneană și din sudul Europei, care a fost utilizată în mod tradițional ca remediu domestic, în cazul problemelor toracice și problemelor respiratorii, cum ar fi gripa, congestia în piept, răcelile comune, tusea, bronșita, etc. Această plantă tratează în mod eficient bolile respiratorii, întărește sistemul imunitar, previne bolile cronice […]

Pătrunjelul de rădăcină

Denumire stiintifica: Petroselinum crispum convar.radicosum Familia Apiaceae Este originar din zona Marii Mediterane. Columella aminteste in scrierile sale despre o varietate de patrunjel cu frunze intregi si una cu frunze crete, iar Palladius arata ca, imediat dupa recoltare, semintele incoltesc greu. Patrunjelul de radacina este cunoscut din secolul al XVI-lea si se pare ca a fost […]