Skip to main content

Cele mai simple remedii din măceșe pentru creșterea imunității în sezonul rece

Cele mai simple remedii din măceșe pentru creșterea imunității în sezonul rece

Pastă de măceșe Pasta de măceșe obținută după indicațiile de mai jos are o valoare nutrițională remarcabilă, dat fiind că fructele nu se fierb. Nu se adaugă zahăr, nici nu se folosește altă metodă de procesare. Măceșele își păstrează vitamina C și ceilalți antioxidanții nealterați. Luați două mâini de măceșe uscate. Tăiați fiecare măceașă în […]

Scăpaţi de STAFILOCOCUL AURIU cu suc de MĂRAR – are o puternică acţiune antibiotică

Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este o bacterie care poate cauza infecţii în diferite părţi ale corpului. Statisticile arată că 2 persoane din 100 sunt purtătoare ale stafilocococului, însă nu întotdeauna se îmbolnăvesc, mai ales dacă au un sistem imunitar puternic. Cum se transmite stafilococul auriu Prin contactul cutanat cu o persoană infectată, prin intermediul rănilor […]

Coada-Calului – Planta Cu Puteri Miraculoase Pentru Orice Tumoare

O plantă cu rezultate miraculoase în cazul tumorilor este coada-calului. Marele medic naturopat și preot Sebastian Kneipp o recomanda în scrierile sale de medicină naturistă. Acesta spunea despre minunata coada-calului că poate face să stagneze orice tumoare benignă sau malignă, și să o dizolve încetul cu încetul. Coada-calului poate vindeca tumorile Din păcate, scrierile preotului […]

Cum sa facem acasa ulei de sunatoare – veritabil remediu naturist

Sunatoarea (Hypericum perforatum) contine un ulei volatil numit hipericina, flavonoide, tanin, rezine, acid cafeic si clorogenic, derivati carotenoidici si diversi acizi organici. Cele mai puternice efecte terapeutice le au varfurile sale inflorite, care contin cateva substante care atunci cand sunt macerate in apa sau in alcool le dau acestora o culoare rosiatica foarte caracteristica. Un […]

Ulei de margaritar preparat in casa

Lacramioarele (Convallaria majalis) sunt cunoscute de veacuri, in medicina populara romaneasca. Principalele substante active ale plantei sunt: glicozide toxice cu actiune cardiotonica: convaloatoxina, convalozida, convaltoxol saponozide: convalarina, convalamarina acizi diversi esente parfumate carbonat de calciu mici cantitati de ulei volatil sunt prezente in flori. Uleiul si apa de lacramioare preparate in casa pot fi folosite […]

Cum folosesc batranii anghinarea in prepararea leacurilor

Anghinarea, care se mai numeste darul Sfintei Marii, este o leguma cu un efect benefic general asupra organismului, actiunea sa concentrandu-se asupra sistemului digestiv si cardiovascular. Leguma de origine mediteraneana, anghinarea contine numeroase substante nutritive, fapt care îi confera si proprietati curative importante. Deoarece frunzele contin mai multe substante nutritive, în scop terapeutic, acestea vor […]

LEUȘTEANUL – întărește inima, scade tensiunea, tonifică creierul

Leușteanul este una din cele mai aromate plante, cu puteri vindecătoare cunoscute încă din antichitate. Romanii îl cultivau atât ca aliment, cât și pentru leacuri medicinale. Românii obișnuiau să numească leușteanul “o plantă pentru tot felul de slăbiciuni”. În ce afecțiuni este recomandat leușteanul Leușteanul are proprietăți diuretice, digestive, hipotensive, antitusive, calmante, tonicardiace, stimulente a […]

„Darul cerului” sau Rostopasca – Remediu pentru 150 de afecţiuni, previne cancerul și hepatita

Se spunea ca are o forță egală cu a soarelui și de asta romanii au botezat-o „Chelidonium”, „darul cerului”, iar vracii o culegeau numai în crucea zilei, când soarele era în zodia Leului. Rostopasca este recomandată ca remediu în peste 150 de afecțiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infecțiile virale, încă […]

Coada-calului vindecă zeci de boli și afecțiuni – De asemenea, contribuie la eliminarea celulelor ca

Preotul Sebastian Kneipp spunea despre coada-calului că este o plantă miraculoasă, care poate vindeca mii de afecțiuni. Este un remediu senzațional pentru afecțiunile renale, depresii, demineralizare, dureri articulare și reumatice, oase fragile și multe alte probleme de sănătate. Coada-calului se poate adăuga în mâncăruri, în combinație cu alte mirodenii sau condimente, pentru a-i estompa gustul […]