Nume științific: Cardamine Pratensis

EN: Cuckoo-flower, Lady’s Smock

Frunze
Are frunze compuse, penate (frunze opuse una față de cealaltă pe o tulpină cu o frunză terminală la capăt), care sunt subțiri atunci când cresc de la tulpina florală.

Frunze bazale
Frunzele bazale pot fi găsite de obicei pe tot parcursul anului și sunt mult mai rotunde decât frunzele tulpinii florale, dar sunt tot compuse.

Flori
O coroană frumoasă de flori cruciforme foarte gălbui, de culoare roz/violet sau uneori albe (patru petale în formă de cruce) care cresc într-un inel în vârful tulpinii florale. Florile cad și se închid noaptea sau în timpul ploilor abundente.

Păstăile de semințe
Păstăile mici și subțiri, cu semințe mici în interior, apar atunci când florile cad.

Habitat
Câmpuri, pajiști, pășuni, peluze, maluri de râuri, șanțuri umede și margini de drumuri.

Posibile confuzii
Înainte de înflorire, poate fi confundată cu alte cardamine sau cu alte specii din familia cresonilor, dar toate acestea sunt comestibile.

Gust
Frunzele au un gust de muștar iute sau de wasabi, iar florile au un ușor gust de creson, cu note dulci și picante.

Frecvență
Frecventă primăvara.

Recoltare
Frunzele pot fi cam mici și dificil de colectat, așa că luați doar câteva flori de la fiecare plantă pentru a le adăuga la salată sau căutați frunzele bazale.
Frunzele bazale pot fi găsite de obicei pe tot parcursul anului și înainte de înflorire pot fi în număr care să merite să fie colectate.

Utilizări medicinale
Un ceai făcut din frunzele acestei plante era adesea folosit în trecut ca tonic de primăvară sau pentru tulburările menstruale, în special pentru a trata perioadele abundente.

Alte date
Numele său comun Floarea cucului se referă la sosirea florilor în același timp cu momentul în care cucul începe să cânte.


Click aici pentru a putea descărca Raportul special pentru dvs:

12 PLANTE MEDICINALE ESENȚIALE pe care Trebuie Să le Cultiv

în Grădina Mea pentru a Preveni / Vindeca peste 80% din Boli!