Rostopasca este o plantă binefăcătoare
Rostopasca este o plantă binefăcătoare

Ceaiul de rostopască este considerat un leac eficient împotriva afecţiunilor hepatice, cardiace şi hepato-biliare, însă trebuie consumat cu atenţie.

Rostopasca face parte din familia Papaveraceae. Este o plantă erbacee, perenă, întâlnită în păduri, grădini, pe lângă ziduri, garduri, în câmpii sau zone montane. Rostopasca este considerată una dintre cele mai puternice plante de tămăduitoare datorită proprietăţilor sale curative. În medicina populară este cunoscută sub denumirea de negelariţă, pentru că era folosită pentru extirparea negilor.

Este recunoscută şi folosită pentru efectele sale vindecătoare încă din Antichitate. Este un leac folosit şi în cazul celor care suferă de cancer şi tumori. De, asemenea, rostopasca este un remediu eficient în bolile de inimă, cum ar fi: arterioscleroză cerebrală, ateroscleroză, colesterol mare.

Ceaiul de rostopască este un antibacterian şi un antiinflamator puternic, un antiseptic, antiviral, hipotensor, tonic cardiac şi hepatic, antitumoral şi citostatic.

Remediu pentru bolile hepatice

Cea mai importantă utilizare a acestei plante este în bolile hepatice, pentru că este un adevărat panaceu pentru bolile de ficat. Planta este eficientă în tratarea hepatitei A, hepatitei B, a cirozei hepatice. Stimulează regenerarea celulei hepatice prin efectele sale drenoare şi tonice. De asemenea, funcţionează şi ca un bun antiviral.

Rostopasca mai este recomandată în afecţiunile biliare: diskinezii sau inflamaţii ale vezicii biliare cauzate de drenarea defectuoasă a bilei.

Eficientă pentru combaterea negilor şi a unor boli de piele

Sucul proaspăt combate eficient negii şi verucii. Se rupe o tulpină din planta verde şi se aplică latexul care se scurge din plantă pe neg.

Extractele din rostopască au efect de antibiotic şi pot fi folosite în tratarea tuberculozei pielii, a rănilor, fistulelor, psoriazisului. De asemenea, contibuie la fortificarea părului. Alte remedii ale acestei plante minune constau în: stimularea digestiei, creşterea asimilării unor substanţe, precum vitaminele şi mineralele, restabilirea tranzitului intestinal.

În timpul administrării ceaiului sau a altor produse pe bază de rostopască trebuie să se evite consumul alimentelor greu digerabile şi solicitante pentru ficat: carne de porc, grăsimi, prăjeli, margarină, unt, brânzeturi grase, alimente conservate, precum şi tutunul şi alcoolul.

Ceaiul de rostopască

Trebuie acordată o mare atenţie la consumul de ceai sau alte produse, pentru că planta conţine o gamă largă de alcaloizi, iar în doze mari întreaga plantă este toxică. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotit şi se consumă două-trei căni pe zi,  timp de maximum o săptămână. Are efect vasodilatator coronarian şi antispastic biliar, având şi acţiune sedativă şi antitumorală.

Tinctura de rostopască

Tinctura de rostopască  se poate cumpăra din farmacii sau se poate prepara acasă, din plante uscate zdrobite şi puse la macerat cu alcool o perioadă de 10 zile. Se poate folosi pentru tratarea afecţiunilor dermatologice, precum negi, veruci, bătături, eczeme.

Sucul de rostopască se obţine din tijele de rostopască proaspăt culese sau păstrate maximum 24 de ore la frigider. Locul afectat se unge de mai multe ori cu acest lichid.


Click aici pentru a putea descărca Raportul special pentru dvs:

12 PLANTE MEDICINALE ESENȚIALE pe care Trebuie Să le Cultiv

în Grădina Mea pentru a Preveni / Vindeca peste 80% din Boli!