Catina e un remediu natural cunoscut din cele mai vechi timpuri. Utilizarile ei sunt atat de numeroase incat poate fi numita pe drept cuvant un miracol al medicinii naturiste, dar si al industriei farmaceutice.

catina

A aparut de curand in piete, sub forma de pungute cu boabe portocalii. Acum, in lunile august ai septembrie, este perioada propice pentru recoltare. Deci, acum trebuie sa va faceti provizii din acest cocktail de substante benefice care, la iarna, va vor ajuta sa treceti peste toate suferintele. Putine plante au o putere asa de mare de vindecare sub o infatisare atat de modesta.

Catina e un arbust care creste in palcuri pe malurile raurilor, in regiunile mlastinoase si pe nisipuri. Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele. Sucul mai contine vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F si alte substante benefice: celuloza, betacaroten (intr-un procent net superior celui din pulpa de morcov), fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe.

Efectele benefice ale acestei plante sunt cunoscute inca din antichitate. Se foloseste aproape tot de la acest arbust: fructe, muguri, frunze si chiar scoarta. Fructele se consuma proaspete sau sub forma de sucuri naturale. Catina e folosita in terapii si sub forma de infuzii, siropuri de fructe si ulei din fructe.

Catina este un foarte bun antiinflamator si inhiba pofta de mancare in cazul unor tratamente ale obezitatii. Pentru boli de ochi, uleiul de catina este un adevarat elixir, marind acuitatea vizuala, combatand oboseala oculara, incetinind evolutia bolilor de ochi.

Pentru imunitate scazuta si sensibilitate la infectii se recomanda o cura cu suc de catina, acesta avand puternice efecte remineralizante si vitaminizante, ajutand organismul sa lupte cu boala. Mai mult, fructul de catina are proprietati antibiotice, combatind direct infectiile bacteriene.

Hepatita si ciroza in faze incipiente se trateaza cu decoct combinat cu suc proaspat. Licoarea nu e prea placuta la gust, dar are efecte antivirale, tonice si regenerative hepatice extraordinare. Siropul de catina pe stomacul gol e adjuvant in gripa, bronsita, pneumonie. Este un stimulent imunitar rapid, mareste rezistenta organismului la accesele de febra, grabeste vindecarea.


Click aici pentru a putea descărca Raportul special pentru dvs:

12 PLANTE MEDICINALE ESENȚIALE pe care Trebuie Să le Cultiv

în Grădina Mea pentru a Preveni / Vindeca peste 80% din Boli!