Specialiștii în fitoterapie susțin că vâscul este foarte bun pentru o mulțime de afecțiuni. Însă, ca să beneficiezi de proprietățile sale trebuie să ai grijă ce tip de vâsc folosești și mai ales cum.

vâsc

Mai exact, specialiștii spun că cele mai eficiente tipuri de vâsc sunt cele care cresc în cresc în păr, prun, măr, gutui, pin sau brad.

Atenție! Cele din stejar, salcâm sau salcie sunt toxice. De asemenea, orice preparat din vâsc se obține din frunzele plantei. Bobițele sunt toxice.

Iată care sunt proprietățile terapeutice ale vâscului:

  • Ameliorează tulburările cardiace. În plus, se pare că poate regla și tensiunea arterială. Practic, acesta îmbunătățește activitatea cardiacă.
  • Reglează nivelul glicemiei în sânge. Tot ce trebuie să faci este să bei ceai de vâsc care poate să stimuleze metabolismul. Nu în ultimul rând are un efect pozitiv asupra pancreasului. Dar ar trebui să bei ceai de vâsc minimum 3 luni, ideal jumătate de an.
  • Poate să amelioreze crizele de astm. Ceaiul de vâsc este foarte bun în cazul afecțiunilor respiratorii: bronșite, astm, răceli, gripă. Acesta combate tusea și ameliorează crizele puternice de astm.
  • Contribuie la creșterea imunității. De aceea, bea cu încredere ceai de vâsc. Pentru a obține un rezultat și mai bun, adaugă și un pliculeț de ceai de echinaceea.
  • Ceaiul de vâsc este foarte bun și în cazul afecțiunilor ficatului.
  • Ceaiul este util și în cazul hemoragiilor, de exemplu, hemoragiile nazale sau alte sîngerări. Un alt exemplu de problemă medicală unde ceaiul de vâsc face minuni este acela al hemoragiilor menstruale. Mai exact, o cană de ceai de vâsc băută dimineața va regla ciclul menstrual și femeia în cauză nu va mai avea o menstruație abundentă.
  • Este foarte bun și în combaterea balonării.

Vâscul se poate utiliza cu succes și dacă este aplicat local, sub formă de cataplasmă. Mai exact, poate să combată durerile articulare.


Click aici pentru a putea descărca Raportul special pentru dvs:

12 PLANTE MEDICINALE ESENȚIALE pe care Trebuie Să le Cultiv

în Grădina Mea pentru a Preveni / Vindeca peste 80% din Boli!