Cinnamomum pedunculatum (japonicum), cunoscut si sub numele de scortisoara japoneza, este un arbust vesnic verde.

Este un copac de dimensiuni mici sau medii de până la 15 m înălțime care are loc în Japonia, Coreea, Taiwan și China de Est. În China se află sub protecția națională de clasa a doua.

Cinnamomum pedunculatum (japonicum) infloreste in perioada aprilie – mai si fructifica in perioada iulie –septembrie.

Frunzele si coaja cu frunze contin ulei volatil, care este o sursa de parfum. Miezul de fructe contine ulei si grasime, care sunt utilizate în fabricarea sapunului. Lemnul este dur si durabil si este folosit pentru constructia de case si mobilier.

Trunchiul poate avea 30 – 35cm în diametru.

Planta este recoltată din sălbăticie pentru uz local ca medicament și sursă de materiale. Un copac excepțional de frumos, cu o eleganță deosebită, este cultivat uneori ca ornament în grădini.

Tianzhu Gui (denumire științifică: Cinnamomum japonicum Sieb.), Cunoscut și sub numele de frunze mari Tianzhu Gu, Zhu Xiang, scorțișoară, scorțișoară de sol, Gui de sol, Shan Yu Gui. Arbori camfor, copaci verzi, înălțime de 10-15 metri, DBH cu diametrul de 30-35 cm. Ramuri subțiri, cilindrice, extrem de glabre, roșii sau maro-roșiatic, cu aromă. Frunzele aproape opuse sau în partea superioară a lăstarilor alternează, ovală, oblongă la oblong-lanceolată, 7-10 cm lungime, 3-3,5 cm lățime, apex acut la acuminat, bază larg cuneată sau obturată, Leathery, deasupra verde, luminos , următorul gri-verde, plictisit, ambele părți ale părului fără păr, de la baza trei în afară. Paniculă axilară, lungă de 3-4,5 cm (10,5 cm), cu tulpina totală de 1,5-3 cm, iar pedicelele lungi de 5-7 mm sunt fără păr, terminale 3-5 flori cyme, inflorescențe glabre. Flori de aproximativ 4,5 mm. Coniant inversat cu tub Perianth, scurt, lung de 1,5 mm, lobi perianth 6, oval, ca. 3 mm, lățime 2 mm, apex acut, exterior glabros, suprafață interioară pilose. Au o valoare medicamentoasă bună și un efect ornamental.


Click aici pentru a putea descărca Raportul special pentru dvs:

12 PLANTE MEDICINALE ESENȚIALE pe care Trebuie Să le Cultiv

în Grădina Mea pentru a Preveni / Vindeca peste 80% din Boli!